Stad & Natuur

Architectuur

Platte bouwvolumen geplaatst in een parkachtige omgeving, geeft jongeren een directe blik op de natuur waardoor educatieve taken spelenderwijs worden uitgevoerd.

Via een brede trap betreedt men de heldere structuur van de eenvoudige platte bouwvolumes. De twee grote leslokalen zijn in feite ruime dozen omkaderd door een wit frame, die zich openen naar de landschappelijke omgeving. In de gevelhoge glaspartijen zijn deuren opgenomen voor direct contact. De kantoorruimte, opslag- en werkplaats en facilitaire voorzieningen zijn uitgevoerd in cortenstaal, waardoor ze als vanzelf opgaan in hun natuurlijke omgeving.

Architectenbureau's: 70F architecture
Project architecturen: Bas ten Brinke, Carina Nilsson
Opdrachtgever: gemeente Almere
Bouwer: Van Wijnen (Lelystad)
Realisatie: 2003

Locatie

Blijf wekelijks up-to-date

Schrijf je in en ontvang wekelijks de laatste tips, evenementen, weetjes en nog veel meer over Ally!